Proizvodnja električne energije: Više od 3,78 miliona MWh

Zajednički učinak termoelektrana „Kostolac A“ i „Kostolac B“ do kraja avgusta iznosio je 3.785.739 MWh električne energije, koliko je predato elektroenergetskom sistemu Srbije. Posmatrano u procentima, ovaj proizvodni rezultat je za 3,4 odsto iznad plana za osam meseci. Očekuje se da godišnja proizvodnja bude 6,32 miliona MWh. Ukupna proizvodnja koju su realizovali blokovi TE „Kostolac […]
The post Proizvodnja električne energije: Više od 3,78 miliona MWh .
Zajednički učinak termoelektrana „Kostolac A“ i „Kostolac B“ do kraja avgusta iznosio je 3.785.739 MWh električne energije, koliko je predato elektroenergetskom sistemu Srbije.
Posmatrano u procentima, ovaj proizvodni rezultat je za 3,4 odsto iznad plana za osam meseci. Očekuje se da godišnja proizvodnja bude 6,32 miliona MWh.
Ukupna proizvodnja koju su realizovali blokovi TE „Kostolac A“ u periodu od početka godine do kraja avgusta iznosi 1.053.986 MWh. Ukupna godišnja proizvodnja blokova A1 i A2 u ovoj godini trebalo bi da dosegne 1,8 miliona MWh električne energije.
U TE „Kostolac B“ proizvedeno je 2.731.753 MWh električne energije, koliko iznosi zajednička proizvodnja blokova B1 i B2. Plan proizvodnje za ovu godinu predviđa da se do kraja godine u ovoj termoelektrani proizvede ukupno 4,52 miliona MWh.
The post Proizvodnja električne energije: Više od 3,78 miliona MWh appeared ...