EPS: Struju uštedelo 54 odsto domaćinstava

Elektroprivreda Srbije saopštila je da je popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo 1,8 miliona domaćinstava ili 54 odsto. Mart je bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje, a najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici. “Od početka oktobra […]
The post EPS: Struju uštedelo 54 odsto domaćinstava .
Elektroprivreda Srbije saopštila je da je popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo 1,8 miliona domaćinstava ili 54 odsto.
Mart je bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje, a najviše su štedeli građani u Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.
“Od početka oktobra 2023. do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za ovih šest meseci EPS je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara”, navedeno je u saopštenju EPS-a.
Naglašava se da je najveći popust od 40 odsto EPS odobrila za 24,7 odsto domaćinstava odnosno 831.968 i taj broj domaćinstava u martu je uštedeo više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.
Za 12,4 odsto korisnika odnosno 418.806 ...