RGZ: Ne plaća se zahtev za upis u katastar već pravna pomoć za stare predmete

Upis u Registar nepokretnosti je besplatan i građani tom prilikom jedino plaćaju za uslugu advokata zbog komplikovanih procedura prilikom podnošenja zahteva za predmete koji se upisuju po starim ispravama, saopštio je danas Republički geodetski zavod. Kako je navedeno u saopštenju, prateći i analizirajući komentare korisnika na društvenim mrežama, primećeno je da su određene grupe, plasiranjem […]
The post RGZ: Ne plaća se zahtev za upis u katastar već pravna pomoć za stare predmete .
Upis u Registar nepokretnosti je besplatan i građani tom prilikom jedino plaćaju za uslugu advokata zbog komplikovanih procedura prilikom podnošenja zahteva za predmete koji se upisuju po starim ispravama, saopštio je danas Republički geodetski zavod.
Kako je navedeno u saopštenju, prateći i analizirajući komentare korisnika na društvenim mrežama, primećeno je da su određene grupe, plasiranjem lažnih informacija, uneli zabunu među određenim brojem građana o ceni i prirodi usluga koje advokati pružaju prilikom podnošenja zahteva za upis u katastar na osnovu starih isprava.
Važno je naglasiti da građani advokatima plaćaju stručnu pravnu pomoć za upis prema ispravama za koje su prošli svi zakonski rokovi za podnošenje, a ne sam čin podnošenja zahteva, poručuju iz RGZ.
Usluga Republičkog geodetskog zavoda za podnošenje zahteva za upis u Registar nepokretnosti ...