Dobrovoljno davanje krvi u prvoslavnim hramovima, odazvao se i partijarh

U pravoslavnim hramovima širom Srbije organizovano je dobrovoljno davanje krvi. Pozivu se odazvao i patrijarh srpski Porfirije. Posle liturgije u Hramu Svetog Save grupa mladih odlučila je da učestvuje u akciji davanja krvi u Parohijskom domu. Srpska pravoslavna crkva pozvala je da pomognu drugima da prežive. “Ovo je izraz autentičnosti hrišćanstva i pravoslavne crkve i […]
The post Dobrovoljno davanje krvi u prvoslavnim hramovima, odazvao se i partijarh .
U pravoslavnim hramovima širom Srbije organizovano je dobrovoljno davanje krvi. Pozivu se odazvao i patrijarh srpski Porfirije.
Posle liturgije u Hramu Svetog Save grupa mladih odlučila je da učestvuje u akciji davanja krvi u Parohijskom domu. Srpska pravoslavna crkva pozvala je da pomognu drugima da prežive.
“Ovo je izraz autentičnosti hrišćanstva i pravoslavne crkve i poruka i društvu i svetu da nas crkva sve poziva ne samo da primamo krv Gospodnju u liturgiji i da dajemo krv jedni drugima nego je to izraz ljubavi, života i saživota, ali i jedna civilizacijska norma kojom treba da podižemo naše društvo”, kaže docent Dragan Karan sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta.
U Institutu za transfuziju kažu da je situacija sa zalihama krvi bolja nego letos, ali da još nije stabilna. Najmanje ima nulte krvne grupe, A pozitivne ...