Iz Službe za zaštitu životne sredine: Gips i pepeo ka evropskom tržištu

Ogranak „TE-KO Kostolac“ prvi je u Srbiji upisao gips u Registar nusproizvoda i ispunjava propise za prodaju u EU. Od početka godine izvezeno 84.000 tona. Gips proizveden u TE „Kostolac B“ početkom septembra upisan je u REACH propis Evropske unije o registraciji, proceni, odobrenju i ograničenju hemikalija, što će olakšati njegovu prodaju u zemljama Evropske […]
The post Iz Službe za zaštitu životne sredine: Gips i pepeo ka evropskom tržištu .
Ogranak „TE-KO Kostolac“ prvi je u Srbiji upisao gips u Registar nusproizvoda i ispunjava propise za prodaju u EU. Od početka godine izvezeno 84.000 tona.
Gips proizveden u TE „Kostolac B“ početkom septembra upisan je u REACH propis Evropske unije o registraciji, proceni, odobrenju i ograničenju hemikalija, što će olakšati njegovu prodaju u zemljama Evropske unije, a u toku je prikupljanje neophodne dokumentacije za upis i elektrofilterskog pepela u REACH propis, kaže Tatjana Vojvodić, šef Službe za upravljanje zaštitom životne sredine u ogranku „TE-KO Kostolac“. − Ono što je za nas veoma značajno je to što REACH uključuje i određene odredbe primenljive na materijale, kao što je naš, što podrazumeva da će elektrofilterski pepeo biti isporučen na tržište Evrope posle upisa.
Vojvodićeva kaže da je cilj je da ...