Požarevačka gimnazija – 160 godina od osnivanja

Od školske 2001/2002. godine škola nosi naziv Požarevačka gimnazija i kao svoj dan obeležava 24. septembar, dan kada je Ukazom kneza Mihaila nastala polugimnazija u Požarevcu. Ovaj jubilej oblrežen je dan ranije, u petak Svečanom akademijom. Direktorka Požarevačke gimnazije Danijela Žukovski, istakla je da je ova obrazovna ustanova iako je menjala nazive i promenila sedište […]
The post Požarevačka gimnazija – 160 godina od osnivanja .
Od školske 2001/2002. godine škola nosi naziv Požarevačka gimnazija i kao svoj dan obeležava 24. septembar, dan kada je Ukazom kneza Mihaila nastala polugimnazija u Požarevcu.
Ovaj jubilej oblrežen je dan ranije, u petak Svečanom akademijom.
Direktorka Požarevačke gimnazije Danijela Žukovski, istakla je da je ova obrazovna ustanova iako je menjala nazive i promenila sedište 1974. godine, kontinuirano se razvijala, odolevala vremenu i ispisivala istoriju srpskog školstva. Ona je još dodala da je Gimnazija danas savremeno opremljena, modernizovana, digitalizovana škola sa 25 odeljenja, tri nastavna smera, više od 700 đaka i 80 zaposlenih u kojoj se neguju tradicija, stručnost, humanost, interkulturalnost i kvalitet u radu.
Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kazao je da su u ministarstvu svesni velikog značaja ove škole za grad, okrug i za obrazovanje u Srbiji.
Gradonačelnik Grada ...