Analiza varijanti za proizvodnju toplotne energije u TE-KO „Kostolac“: Pronaći optimalno rešenje

Koja god varijanta da bude izabrana od predloženih pet, obezbediće stabilnu proizvodnju električne energije, kao i toplotnu energiju za grejanje Kostolca, Požarevca i okolnih naselja. Raspisan je tender za analizu varijantnih rešenja grejanja Požarevca i Kostolca i oklonih naselja u svetlu rešavanja budućnosti blokova A1 i A2 u TE „Kostolac A“. Bilo koja varijanta da […]
The post Analiza varijanti za proizvodnju toplotne energije u TE-KO „Kostolac“: Pronaći optimalno rešenje .
Koja god varijanta da bude izabrana od predloženih pet, obezbediće stabilnu proizvodnju električne energije, kao i toplotnu energiju za grejanje Kostolca, Požarevca i okolnih naselja.
Raspisan je tender za analizu varijantnih rešenja grejanja Požarevca i Kostolca i oklonih naselja u svetlu rešavanja budućnosti blokova A1 i A2 u TE „Kostolac A“. Bilo koja varijanta da se prihvati, a koja će u tehnoekonomskom i poslovnom smislu biti najbolja za JP EPS, obezbediće kontinuitet u snabdevanju toplotnom energijom za grejanje Kostolca i Požarevca.
Željko Ilić, v.d. direktora Direkcije za proizvodnju električne energije u ogranku TE-KO „Kostolac“, objašnjava da je analiza potrebna kako bi se pronašla najbolja ekološka rešenja za smanjenja korišćenja lignita u proizvodnji električne i toplotne energije.
− Blokovi A1 i A2 u TE „Kostolac A“, snage od 100 MW ...