Vetropark Kostolac kapaciteta 150 MW za dve godine

Do 2025. godine glavni fokus EPS je na revitalizaciji postojećih hidroelektrana, a posle toga EPS će investirati u solarne elektrane – najavio je izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom Dragan Vlaisavljević na konferenciji OIE Srbija 2022. Osim vetroparka Kostolac čija je puštanje u rad najavljeno za dve godine, u pripremi je izgradnja još dva vetroparka od […]
The post Vetropark Kostolac kapaciteta 150 MW za dve godine .
Do 2025. godine glavni fokus EPS je na revitalizaciji postojećih hidroelektrana, a posle toga EPS će investirati u solarne elektrane – najavio je izvršni direktor za poslove trgovine električnom energijom Dragan Vlaisavljević na konferenciji OIE Srbija 2022.
Osim vetroparka Kostolac čija je puštanje u rad najavljeno za dve godine, u pripremi je izgradnja još dva vetroparka od ukupno 300 MW.
Kako je istakao, okolnosti za EPS su nepovoljne, jer je njegova pozicija drugačija u odnosu na proizvodne kompanije u EU koje nemaju ograničenje cena.
– EPS nije povećao investicioni kapacitet, do 2025. godine glavni fokus je na revitalizaciji postojećih hidroelektrana – otkrio je Vlaisavljević.
Gradnja reverzibilne hidroelektrane Bistrica, koja je predstavljena kao jedan od najvažnijih investicionih projekata u energetici Srbije, ipak će sačekati bar do 2025. godine.
– Projekat Bistrica je star 40 godina i radi ...