Dejvid Kultard vozio Formulu 1 ulicama Beograda

Čuveni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je bolid “Red Bula” ulicama Beograda, što je prvi put posle 83 godine i tadašnjeg Gran-prija, da je “najbrži cirkus” stigao u glavni grad Srbije. Kultard, koji je tokom karijere zabeležio 13 pobeda, a 2001. godine bio vicešampion sveta, vozio je, po kiši, uz glasnu podršku velikog […]
The post Dejvid Kultard vozio Formulu 1 ulicama Beograda .
Čuveni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je bolid “Red Bula” ulicama Beograda, što je prvi put posle 83 godine i tadašnjeg Gran-prija, da je “najbrži cirkus” stigao u glavni grad Srbije.
Kultard, koji je tokom karijere zabeležio 13 pobeda, a 2001. godine bio vicešampion sveta, vozio je, po kiši, uz glasnu podršku velikog broja posetilaca, trasom Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad u spektaklu nazvanom “Red Bul Šou Ran”.
Na taj način Beograd je stao uz rame Dalasu, Tokiju, Meksiko Sitiju, Belfastu, Kopenhagenu, Džedi i drugim svetskim lokacijama na kojima je održan ovaj spektakl.
Kultard je vozio bolid RB7, u kome je Nemac Sebastijan Fetel 2011. godine osvojio titulu u šampionatu Formule 1, a koji na kraju sezone završava karijeru.
Vožnja bolida Formule 1 bila je ...