Srećno! Gradonačelnik Požarevca čestitao Dan rudara

Danas je na Majdanu u Starom Kostolcu obeležen Dan rudara. Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima prisustvovao je polaganju venaca i čestitao 6. avgust, Dan rudara. ,,Poštovani prijatelji, danas proslavljamo Dan rudara koji se na ovaj datum obeležava od 1903. godine kada je održan štrajk u senjskom rudniku. Uslovi za rad vaših tadašnjih kolega bili […]
The post Srećno! Gradonačelnik Požarevca čestitao Dan rudara .
Danas je na Majdanu u Starom Kostolcu obeležen Dan rudara. Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima prisustvovao je polaganju venaca i čestitao 6. avgust, Dan rudara.
,,Poštovani prijatelji, danas proslavljamo Dan rudara koji se na ovaj datum obeležava od 1903. godine kada je održan štrajk u senjskom rudniku.
Uslovi za rad vaših tadašnjih kolega bili su izuzetno teški, naročito kada se uzme u obzir značaj posla koji obavljate.
Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca, Foto: Urban City // I.P.
Taj posao je značajan za vaše porodice koje njime prehranjujete, ali čini se još značajniji za državu koju svojim mukotrpnim radom pokrećete. Ne moramo posebno govoriti i tome da je ugalj jedan od najznačajnijih energenata i da je od početka njegove eksploatacije u Srbiji dao nemerljiv doprinos za njen razvoj.
Podsetiću da je pre kostolačkog rudnika u našoj zemlji bio ...