Cena hleba ograničena na 53,5 dinara, privremeno zabranjen izvoz peleta

Novom Uredbom ograničena je maloprodajna cena hleba od brašna T-500, na 53,50 dinara, dok je maksimalna proizvođačka cena ograničena na 45,88 dinara. Maksimalna maloprodajna cena peleta ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni, odlučila je Vlada Srbije donoseći Uredbu o ograničenju visine cene peleta, a doneta je i odluka o privremenoj zabrani izvoza peleta i […]
The post Cena hleba ograničena na 53,5 dinara, privremeno zabranjen izvoz peleta .
Novom Uredbom ograničena je maloprodajna cena hleba od brašna T-500, na 53,50 dinara, dok je maksimalna proizvođačka cena ograničena na 45,88 dinara.
Maksimalna maloprodajna cena peleta ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni, odlučila je Vlada Srbije donoseći Uredbu o ograničenju visine cene peleta, a doneta je i odluka o privremenoj zabrani izvoza peleta i trupaca.
Na sednici Vlade Srbije usvojena je Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna “T-500”, u cilju dalje zaštite životnog standarda stanovništva Republike Srbije, imajući u vidu da tržište još nije stabilizovano, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Uredbom se uređuje obavezna proizvodnja i promet hleba, maksimalna visina marži, remitenda i rokovi plaćanja privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom hleba.
Novom Uredbom ograničena je maloprodajna cena hleba od brašna T-500, na 53,50 dinara, ...