RGZ: Notarima dostupni podaci preko sistema Ministarstva odbrane

Prvi, prioritetni servisi Republičkog geodetskog zavoda, koji su neophodni državnim institucijama, od juče su, nakon višednevnog zaključavanja zbog hakerskih napada, počeli da rade, potvrdila je Maja Radović iz RGZ. Radovićeva je za Tanjug precizirala da se od juče mogu obavljati prodaje na tržištu nepokretnosti, kao i postupci nasleđivanja. “Sada se bazi podataka Zavoda pristupa putem magistrale državnih […]
The post RGZ: Notarima dostupni podaci preko sistema Ministarstva odbrane .
Prvi, prioritetni servisi Republičkog geodetskog zavoda, koji su neophodni državnim institucijama, od juče su, nakon višednevnog zaključavanja zbog hakerskih napada, počeli da rade, potvrdila je Maja Radović iz RGZ.
Radovićeva je za Tanjug precizirala da se od juče mogu obavljati prodaje na tržištu nepokretnosti, kao i postupci nasleđivanja.
“Sada se bazi podataka Zavoda pristupa putem magistrale državnih organa i tako je putem sistema Ministarstva odbrane moguće da podaci budu dostupni javnim beležnicima”, objasnila je Radović.
O tome koliko je sistem RGZ ponovo u funkciji, prema njenim rečima svedoči i podatak da je Zavodu juče upućeno više od 4.500 zahteva od strane državnih organa.
Kada je reč o izdavanju građevinskih dozvola, u šta je uključen i Zavod,Radovićeva kaže, da je u okviru objedinjene procedure, jedan od koraka vezan za katastar nepokretnosti i da je postupak puštanja u ...