Moguć sastanak poljoprivrednika Braničevskog okruga sa Vučićem

Poljoprivrednici Braničevskog okruga, koji su u utorak otpočeli blokadu saobraćaja u Požarevcu, završili su protest posle skoro tri časa blokade. Njima je ispunjen jedan od zaheva, a to je da razgovaraju sa predstavnicima države o otkupu i izvozu pšenice i promeni politike subvencionisanja primarne proizvodnje. Predsednik Udruženja poljoprivrednika “Stig” Nedeljko Savić izjavio je za Betu […]
The post Moguć sastanak poljoprivrednika Braničevskog okruga sa Vučićem .
Poljoprivrednici Braničevskog okruga, koji su u utorak otpočeli blokadu saobraćaja u Požarevcu, završili su protest posle skoro tri časa blokade.
Njima je ispunjen jedan od zaheva, a to je da razgovaraju sa predstavnicima države o otkupu i izvozu pšenice i promeni politike subvencionisanja primarne proizvodnje.
Predsednik Udruženja poljoprivrednika “Stig” Nedeljko Savić izjavio je za Betu da su bile planirane blokade saobraćaja kojima bi se skoro prekinula komunikacija sa istočnom Srbijom sve dok predstavnici države ne pristanu na pregovore, ali da im je obećano da će u petak razgovarati sa šefom kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a možda i sa njim lično.
“Tražimo da država za robne rezerve otkupi deo viškova pšenice, da se dozvoli slobodan izvoz tog poljoprivrednog proizvoda i promeni politika subvencionisanja primarne poljoprivrede proizvodnje”, rekao je Savić.
Dodao je da je uputio više ...