Za četiri nacionalne frekvencije konkurisalo 14 televizija

Na konkurs za dodelu četiri nacionalne frekvencije, koji je zatvoren u ponedeljak, prijavilo se 14 televizija − N1, Nova S, Hepi, Pink, Vesti, Prva, B92, Kopernikus, UNA, K1, Tanjug, TV2, BK i Kurir, navodi Udruženje novinara Srbije. Članica Regulatornog tela za elektronske medije Višnja Aranđelović rekla je Udruženju novinara Srbije da je za nju pri […]
The post Za četiri nacionalne frekvencije konkurisalo 14 televizija .
Na konkurs za dodelu četiri nacionalne frekvencije, koji je zatvoren u ponedeljak, prijavilo se 14 televizija − N1, Nova S, Hepi, Pink, Vesti, Prva, B92, Kopernikus, UNA, K1, Tanjug, TV2, BK i Kurir, navodi Udruženje novinara Srbije.
Članica Regulatornog tela za elektronske medije Višnja Aranđelović rekla je Udruženju novinara Srbije da je za nju pri odabiru televizija koje će dobiti nacionalnu pokrivenost najbitniji kriterijum kvalitet programa, ali da se vrednuju i ekonomska i tehnička održivost.
Nacionalnu frekvenciju trenutno imaju televizije Prva, Hepi, B92 i Pink, dok je peta frekvencija koja je nekada pripadala televiziji Avala devet godina neraspoređena.
Pravilnikom koji je REM doneo 2014. godine propisano je da su obavezni informativni, dečji, naučno-obrazovni, dokumentarni i kulturno-umetnički sadržaji kao minimum programskih uslova.
Kvalitet programa je, po Ranđelovićevoj, najvažniji ali ne i jedini kriterijum.
“Uz tehničke kriterijume koje ...