Sve nove mere Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa održana je danas, a nakon zasedanja javnosti se obratio Zoran Gojković. “Proglašavamo našu epidemiološku situaciju kao izrazito tešku, vanrednu i u skladu s tim pozivam građanje da aktivno učestvuju u sprečavanju prenosa virusa”, rekao je nakon sednice Zoran Gojković. Pozvao je sve građane da poštuju sve mere koje […]
The post Sve nove mere Kriznog štaba .
Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa održana je danas, a nakon zasedanja javnosti se obratio Zoran Gojković.
“Proglašavamo našu epidemiološku situaciju kao izrazito tešku, vanrednu i u skladu s tim pozivam građanje da aktivno učestvuju u sprečavanju prenosa virusa”, rekao je nakon sednice Zoran Gojković.
Pozvao je sve građane da poštuju sve mere koje smo donosili.
“One su veoma dobro poznate i vezane su za ograničavanje kontakta i širenje zaraze. Ono što je dobro da bolnice nemaju povećan broj prijema, rekao je Zoran Gojković.
On je istakao da Srbijom dominira omikron soj, i da su trenutni brojevi posledica ovog soja. “U Srbiji će se između 2. i buster doze vakcine biće dovoljno da prođe 3 meseca, i građani će 3. dozu moći da prime nakon 3 meseca”, rekao je Gojković.
Takođe, rekao je da se period izolacije ...