„Beba sa omota“ ponovo tužila Nirvanu

Muškarac koji je kao beba slikan go za naslovnicu Nirvaninog albuma “Nevermind” podneo je novu tužbu optužujući bend za seksualno iskorišćavanje, nakon što je njegov prethodni slučaj odbačen. Sada star 30 godina, Spenser Elden prvi je put podneo tužbu u avgustu 2021, u kojoj je tražio 150.000 dolara odštete od svakog od 15 optuženih, uključujući preživele […]
The post „Beba sa omota“ ponovo tužila Nirvanu .
Muškarac koji je kao beba slikan go za naslovnicu Nirvaninog albuma “Nevermind” podneo je novu tužbu optužujući bend za seksualno iskorišćavanje, nakon što je njegov prethodni slučaj odbačen.
Sada star 30 godina, Spenser Elden prvi je put podneo tužbu u avgustu 2021, u kojoj je tražio 150.000 dolara odštete od svakog od 15 optuženih, uključujući preživele bivše članove benda Davea Grola i Krista Novoselića, kao i naslednike pokojnog pevača Kurta Kobejna i fotografa Kirka Vedlea.
U izvornom sudskom podnesku, njegov je pravni tim tvrdio da ni Elden ni njegovi pravni zastupnici „nisu potpisali izjavu kojom se dopušta korištenje bilo kakvih slika Spensera, a svakako ne komercijalne dečje pornografije u kojoj je prikazan“.
Prema saveznom zakonu SAD-a, žrtve seksualnog zlostavljanja dece mogu tužiti za naknadu štete i kamate svakoga ko ih proizvodi, distribuira ili poseduje.
Sudija je 3. ...