Trideset pet godina od prvog prikazivanja serije “Bolji život”

Bolji život je poslednja jugoslovenska televizijska serija snimljena u produkciji Televizije Beograd koja je postigla ogromnu gledanost u bivšoj SFR Jugoslaviji. Predstavljala je mešavinu sapunice, komedije i drame. Serija ima 82 epizode, kao i novogodišnji specijal. Premijerno je emitovana u periodu od 1987. do 1991, a posle je doživela brojne reprize. Prva epizoda pikazana je […]
The post Trideset pet godina od prvog prikazivanja serije “Bolji život” .
Bolji život je poslednja jugoslovenska televizijska serija snimljena u produkciji Televizije Beograd koja je postigla ogromnu gledanost u bivšoj SFR Jugoslaviji.
Predstavljala je mešavinu sapunice, komedije i drame. Serija ima 82 epizode, kao i novogodišnji specijal.
Premijerno je emitovana u periodu od 1987. do 1991, a posle je doživela brojne reprize. Prva epizoda pikazana je 10. januara 1987. godine.
U glavnoj ulozi je petočlana beogradska porodica Popadić (muž, žena, dva sina i kćerka). Oni se sukobljavaju sa svakodnevnim problemima u društvu. U ulozi glavnog junaka, Dragiše Popadića, glave porodice Popadić, jeste Marko Nikolić. Njegovu suprugu Emiliju glumi Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu Boris Komnenić, mlađeg Bobu Dragan Bjelogrlić, a kćerku Violetu Lidija Vukićević.
Muziku je napisao i komponovao Vojislav Voki Kostić, a odsvirali Zoran Jovanović (gitara), Bojan Hreljac (bas), Slobodan Marković i Aleksandar Sanja Ilić (klavijature). Tekst pesme “Ja ...