U toku prijave za Virtuelnu čajanku sa knjigom

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac poziva sve zainteresovane zavičajne pisce iz Požarevca, Kostolca i okolnih mesta da se prijave sa svojom pesmom ili kratkom pričom za Virtuelnu čajanku sa knjigom. ČAJANKA SA KNjIGOM ili literarno druženje zavičajnih pisaca je zapravo nastavak tradicije koja je pre dosta godina, pokrenuta u kostolačkoj biblioteci, ali koja je […]
The post U toku prijave za Virtuelnu čajanku sa knjigom .
Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ Požarevac poziva sve zainteresovane zavičajne pisce iz Požarevca, Kostolca i okolnih mesta da se prijave sa svojom pesmom ili kratkom pričom za Virtuelnu čajanku sa knjigom.
ČAJANKA SA KNjIGOM ili literarno druženje zavičajnih pisaca je zapravo nastavak tradicije koja je pre dosta godina, pokrenuta u kostolačkoj biblioteci, ali koja je obnovljena pre pet godina. Datum održavanja Čajanke je simboličan – 15. decembra se još od 2005. godine, širom sveta proslavlja Međunarodni dan čaja, ali je na taj dan, daleke 1953. godine, počela sa radom Biblioteka u Kostolcu. Obnavljanje ove lepe radionice ima za cilj da se zavičajnim piscima pruži prilika da predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima.
Tema ovogodišnje Čajanke je „Zimsko veče“.
Video prilozi zavičajnih pisaca, na kojima oni čitaju svoje pesme ili priče, mogu biti napravljeni digitalnom ...