Skupštini predata peticija protiv Zakona o referendumu

Više organizacija civilnog sektora predalo je danas Skupštini Srbije peticiju sa više od 68.000 potpisa, kojom se protive predlogu Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Direktor kampanja udruženja Kreni-promeni Savo Manojlović rekao je novinarima ispred Skupštine da se tim zakonom „otima” suverenost od građana, pre svega u pogledu narodne inicijative. „Uvodi se overa potpisa koja […]
The post Skupštini predata peticija protiv Zakona o referendumu .
Više organizacija civilnog sektora predalo je danas Skupštini Srbije peticiju sa više od 68.000 potpisa, kojom se protive predlogu Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.
Direktor kampanja udruženja Kreni-promeni Savo Manojlović rekao je novinarima ispred Skupštine da se tim zakonom „otima” suverenost od građana, pre svega u pogledu narodne inicijative.
„Uvodi se overa potpisa koja podrazumeva da će sada građanske inicijative morati da plaćaju preko preko 1,2 miliona (dinara) ukoliko žele da iznesu neki zakonski predlog. Mi već sada imamo situaciju da već dve godine čekaju neke narodne inicijative, a sada ispada da će građani plaćati preko notara da im se krše njihova ustavna prava”, kazao je Manojlović, prenela je Beta.
Prema njegovim rečima, to bi ograničilo da se predlaganje zakona vezuje isključivo za političke stranke i bogate pojedince.
„To znači da on jednako finansijski ...