Dva poslanika SNS osporili i kandidata iz Požarevca za sudiju

Poslanik Srpske napredne stranke Dejan Kesar osporio je juče pet od 17 kandidata za sudije koje je predložio Visoki savet sudstva, jer, kako je rekao, ne ispunjavaju bezbednosne kriterijume. Kesar je osporio predlog da za sudiju Osnovnog suda u Loznici bude izabrana Jelena Srdanović, sudijski pomoćnik u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, kao i predlog […]
The post Dva poslanika SNS osporili i kandidata iz Požarevca za sudiju .
Poslanik Srpske napredne stranke Dejan Kesar osporio je juče pet od 17 kandidata za sudije koje je predložio Visoki savet sudstva, jer, kako je rekao, ne ispunjavaju bezbednosne kriterijume.
Kesar je osporio predlog da za sudiju Osnovnog suda u Loznici bude izabrana Jelena Srdanović, sudijski pomoćnik u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, kao i predlog da za sudiju Osnovnog suda u Majdanpeku bude izabrana Svetlana Jović, sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Požarevcu.
Kesar je osporio i Minu Borotu Ristić koja je kao sudijski pomoćnik u Prekršajnom sudu u Beogradu predložena za sudiju tog suda, Milijanu Jovnaš za sudiju Prekršajnog suda u Zaječaru i Natašu Rubežić za sudiju Prekršajnog suda u Kraljevu.
„Želeo bih da osporim kandidate zato što ne ispunjavaju osnovne elementarne bezbednosne kriterijume. Ovo nije prvi put da osporavamo ...