Udruženje u Kučevu varalo ljude za uverenja o rumunskom državljanstvu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su R. D. (1972), M. D. (1996) i K. J. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu. Sumnja se da […]
The post Udruženje u Kučevu varalo ljude za uverenja o rumunskom državljanstvu .
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su R. D. (1972), M. D. (1996) i K. J. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu.
Sumnja se da su članovi ove organizovane kriminalne grupe čiji je organizator R. D. u periodu od početka 2016. do novembra 2020. godine, obećavali srpskim državljanima da će im legalnim putem obezbediti uverenja o rumunskom državljanstvu kao i originalne lične karte i putne isprave Republike Rumunije, zahtevajući od njih da na ime navodnih troškova postupka predaju novac u iznosu od više hiljada evra.
Na ovaj način je ova organizovana kriminalna grupa kojoj pripadaju i dvojica rumunskih državljana, kako ...