U Crnu Goru do kraja avgusta ušlo preko 2,5 miliona stranaca

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija tokom jula i avgusta, broj turista koji je boravio u Crnoj Gori u proseku je bio na nivou od preko 80 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. “Od početka juna do kraja avgusta, na osnovu podataka Uprave policije, u Crnu Goru je ušlo više od 2,5 miliona stranaca što […]
The post U Crnu Goru do kraja avgusta ušlo preko 2,5 miliona stranaca .
Prema podacima lokalnih turističkih organizacija tokom jula i avgusta, broj turista koji je boravio u Crnoj Gori u proseku je bio na nivou od preko 80 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.
“Od početka juna do kraja avgusta, na osnovu podataka Uprave policije, u Crnu Goru je ušlo više od 2,5 miliona stranaca što je na nivou od 79 odsto u odnosu na 2019. godinu.
Takođe, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, zaključno sa 6. septembrom, u Crnoj Gori je prijavljeno više od 1,3 miliona stranaca i oko 50.000 domaćih gostiju”, kazala je za “Pobjedu” dr Ana Tripković-Marković, naglašavajući da su izuzetno zadovoljni proteklom sezonom jer je, kako ističe, bilo mnogo izazova, naročito imajući u vidu neizvesnost turističkih kretanja koje je uslovila globalna zdravstvena kriza.
“Brojni turisti odlučili su da ...