Ružić: Nastava po prošlogodišnjem modelu ako epidemijska situacija tako bude nalagala

Ukoliko epidemijska situacija bude tako nalagala, školska godina će početi 1. septembra po prošlogodišnjem modelu, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić. Branko Ružić je rekao da je početak školske godine po prošlogodišnjem modelu “najdrastičnija opcija” i da je još preuranjeno za donošenje konačne odluke. Ministar prosvete je istakao da “prošlogodišnji model” znači da bi vrtići […]
The post Ružić: Nastava po prošlogodišnjem modelu ako epidemijska situacija tako bude nalagala .
Ukoliko epidemijska situacija bude tako nalagala, školska godina će početi 1. septembra po prošlogodišnjem modelu, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić.
Branko Ružić je rekao da je početak školske godine po prošlogodišnjem modelu “najdrastičnija opcija” i da je još preuranjeno za donošenje konačne odluke.
Ministar prosvete je istakao da “prošlogodišnji model” znači da bi vrtići radili u punom kapacitetu.
“Đaci od prvog do četvrtog razreda išli bi na neposrednu nastavu podeljeni u dve grupe po 15, đaci od petog do osmog razreda išli bi u školu po sistemu ‘dan za dan’ u dve grupe, a srednjoškolci i gimnazijalci ‘nedelju za nedelju’ “, rekao je Ružić za TV Prvu.
Naglasio je da je to najdrastičnija opcija, koja nas očekuje ako epidemiološka slika u Srbiji bude nepovoljna i da se iskreno nada da ćemo na ...