Novi Zakon o energetici, stižu dve nove vrste goriva

Definicijom kategorija motornih vozila u Zakonu o energetici otvara se mogućnost njihovog stavljanja na tržište Srbije ako su usaglašena sa tehničkim i drugim zahtevima, navodae u Ministarstvu rudarstva i energetike. motorna goriva kao što su utečnjeni prirodni gas i vodonik definišu se kako zbog zahteva tržišta, tako i zbog međunarodnih obaveza u vezi sa smanjenjem […]
The post Novi Zakon o energetici, stižu dve nove vrste goriva .
Definicijom kategorija motornih vozila u Zakonu o energetici otvara se mogućnost njihovog stavljanja na tržište Srbije ako su usaglašena sa tehničkim i drugim zahtevima, navodae u Ministarstvu rudarstva i energetike.
motorna goriva kao što su utečnjeni prirodni gas i vodonik definišu se kako zbog zahteva tržišta, tako i zbog međunarodnih obaveza u vezi sa smanjenjem u saobraćaju emisije gasova sa efektom staklene bašte, naveli su u Ministarstvu.
Za građane Srbije bitno je da će snabdevači gorivom imati obavezu smanjenja emisije sa efektom staklene bašte, a što će biti definisano Integrisanim nacionalnim energetskim i klimatskim planom.
– Upotreba goriva koje ima niže emisije doprinosi tom cilju – naveli su u Ministarstvu za B92.
The post Novi Zakon o energetici, stižu dve nove vrste goriva .