Potonula barža kod Smedereva, mornar izbegao smrt u poslednjoj sekundi

U blizini ušća Velike Morave u Dunav (sa smederevske strane), na 1105 km, potonula je barža prilikom utovara na bageru “BP-7 Beli”. Prilikom havarije povređen je mornar sa plovnog bagera koji je hospitalizovan, saopšteno je iz Udruženja profesionalnih lađara Srbije. Potonula barža, kao i plovni bager nalaze se u vlasništvu “DMB Shipping DOO” iz Rume. […]
The post Potonula barža kod Smedereva, mornar izbegao smrt u poslednjoj sekundi .
U blizini ušća Velike Morave u Dunav (sa smederevske strane), na 1105 km, potonula je barža prilikom utovara na bageru “BP-7 Beli”. Prilikom havarije povređen je mornar sa plovnog bagera koji je hospitalizovan, saopšteno je iz Udruženja profesionalnih lađara Srbije.
Potonula barža, kao i plovni bager nalaze se u vlasništvu “DMB Shipping DOO” iz Rume.
U saopštenju se navodi da je do sada na plovni bager “BP-7 Beli” do sada podnošeno nekoliko predstavki nadležnoj inspekciji plovidbe, ali “na žalost bez ikakvih promena po prijavama”.
Bager već više od godinu dana, kako se ističe, nije propisno obeležen, “ime na oplati se ne podudara sa imenom na transponderu, a broj i kvalifikacija posade je vrlo upitna i ne postoji istaknuta zastava Srbije”.
“Napominjemo da tehnički ispravan objekat ne može da se prelomi niti da ...