Kon: Mere ne mogu da se ublažavaju, bilo bi tragično da napravimo grešku zbog nestrpljenja

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon komentarisao je broj zaraženih koronavirusom i uticaj rada ugostiteljskih objekata. “Epidemijski proces ima svoje zakonitosti, imamo inkubaciju, period koji mora da prođe kako bi se video efekat nekih mera. Taj broj dana je otprilike sedam, do deset”, izjavio je on. Prema njegovim rečima, nakon dve nedelje zatvaranja […]
The post Kon: Mere ne mogu da se ublažavaju, bilo bi tragično da napravimo grešku zbog nestrpljenja .
Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon komentarisao je broj zaraženih koronavirusom i uticaj rada ugostiteljskih objekata.
“Epidemijski proces ima svoje zakonitosti, imamo inkubaciju, period koji mora da prođe kako bi se video efekat nekih mera. Taj broj dana je otprilike sedam, do deset”, izjavio je on.
Prema njegovim rečima, nakon dve nedelje zatvaranja tržnih centara i ugostiteljskih objekata “vrlo jasno se vidi delovanje mera” i usporavanje i pad broja zaraženih koronavirusom, ali da “mora da se kaže da je situacija i dalje vanredna”.
Kon je za televiziju Pink izjavio da je “medicinski deo (Kriznog štaba) kočničar za popuštanje mera u ovom trenutku”, kao i da bi “bilo tragično da napravimo grešku zbog nestrpljenja”.
On je rekao da mere ne mogu da se ublažavaju dok su ...