Vreli dani i tropske noći sve do 20. jula

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u drugoj dekadi jula se nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama. Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko pet stepeni Celzijusa. Uprkos manjem osveženju, […]
The post Vreli dani i tropske noći sve do 20. jula .
Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u drugoj dekadi jula se nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama.
Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko pet stepeni Celzijusa.
Uprkos manjem osveženju, s velikom verovatnoćom će se produžiti period sa tropskim danima (u većim urbanim sredinama i tropskim noćima) uz deficit padavina.
Sutra će biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 17 do 26 stepeni Celzijusa, a najviša od 35 do 40 stepeni Celzijusa, javlja Tanjug.
U Požarevcu se sutra očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 21 do 26 stepeni Celzijusa, a ...