Mali: Litijum je ogromna šansa

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je za RTS da otvara diskusiju o litijumu – o pozitivnim i negativnim stranima. Od nas zavisi da li ćemo da iskoristimo priliku, ekološki standardi su prioritet, a radi se ogromnoj šansi, kaže Mali. Upitao je gde bi bila Saudijska Arabija da nije iskoristila naftu. Ministar kaže […]
The post Mali: Litijum je ogromna šansa .
Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je za RTS da otvara diskusiju o litijumu – o pozitivnim i negativnim stranima. Od nas zavisi da li ćemo da iskoristimo priliku, ekološki standardi su prioritet, a radi se ogromnoj šansi, kaže Mali. Upitao je gde bi bila Saudijska Arabija da nije iskoristila naftu. Ministar kaže da se povećanje roditeljskog dodatka može očekivati od septembra ili oktobra.
Izvršni odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu doneo je odluku o uspešnom završetku treće revizije stendbaj aranžmana sa Srbijom.
Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je za RTS da je ovo veoma važna i lepa vest za građane i dodao da je Srbija svaki cilj koji je postavili u aranžmanu ispunila.
Napomenuo je da su pred nama novi ciljevi – Ekspo 2027. i da se ulaže u više oblasti.
“Bitno da ...