RHMZ objavio prognozu do kraja aprila

Prema sezonskoj prognozi, april će u većem delu Srbije biti topliji i prosečno vlažan, a u Vojvodini topliji i vlažniji april. U prvoj dekadi aprila moguća pojava slabog ili umerenog jutarnjeg mraza. Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti za 0.5ºC do 1.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa […]
The post RHMZ objavio prognozu do kraja aprila .
Prema sezonskoj prognozi, april će u većem delu Srbije biti topliji i prosečno vlažan, a u Vojvodini topliji i vlažniji april. U prvoj dekadi aprila moguća pojava slabog ili umerenog jutarnjeg mraza.
Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti za 0.5ºC do 1.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha oko 10.6ºC.
Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za 1.0ºC do 2.0ºC. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19.7ºC.
U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Vojvodini će biti iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima ...