Brnabić: Nekoliko koraka do eventualne zabrane kretanja od 24h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će nekoliko koraka prethoditi eventualnom uvođenju celodnevne zabrane kretanja, mere u borbi protiv pandemije koronavirusa. “Mislim da je struka za to, to može da se čuje na konferencijama za novinare. Mi se trudimo da to izbegnemo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali o tome da postoji […]
The post Brnabić: Nekoliko koraka do eventualne zabrane kretanja od 24h .
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će nekoliko koraka prethoditi eventualnom uvođenju celodnevne zabrane kretanja, mere u borbi protiv pandemije koronavirusa.
“Mislim da je struka za to, to može da se čuje na konferencijama za novinare. Mi se trudimo da to izbegnemo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali o tome da postoji još koraka pre toga”, rekla je Brnabić za TV Prva.
Navela je da te korake predstavljaju mere izolacije najvećih žarišta koronavirusa – Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije i zatvaranje velikih firmi na sedam ili 14 dana.
Brnabić je obrazložila da je mera zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u pet časova ujutru doneta zato što je tokom tih dana najviše građana na ulicama, a najmanje se poštuju mere Vlade Srbije.
Potvrdila je da ...