Momirović: Pobedili smo inflaciju, padaju cene

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je: „Pobedili smo inflaciju” jer cene u maloprodaji počinju da opadaju, saopštilo je njegovo ministarstvo. „Iza nas su teške nedelje, možda i najteže u ovom veku, ali i pod tim okolnostima država mora da radi svoj posao i ne sme da stane. Prethodnih godinu dana bijemo […]
The post Momirović: Pobedili smo inflaciju, padaju cene .
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je: „Pobedili smo inflaciju” jer cene u maloprodaji počinju da opadaju, saopštilo je njegovo ministarstvo.
„Iza nas su teške nedelje, možda i najteže u ovom veku, ali i pod tim okolnostima država mora da radi svoj posao i ne sme da stane. Prethodnih godinu dana bijemo ljutu bitku sa visokom inflacijom uvezenom sa istoka Evrope i danas slobodno mogu da kažem da smo u toj borbi pobedili. Trend rasta cena se zaustavio i cene polako počinju da padaju”, rekao je on.
Ocenio je da se zaustavio trend rasta cena i da one polako počinju da opadaju, što se najbolje vidi po velikom broju „akcija” u samouslugama, te smatra da će taj trend uskoro postati trajan.
„Prethodnih deset godina prvi put u istoriji naše zemlje imamo stabilan ...