Folklorci iz Bubušinca uspešni u Italiji

Članovi Kulturno-umetničkog društva “Bubušinac” iz Bubušinca kod Požarevca, postigli su izuzetan uspeh na Svetskom festivalu folklora “Mondorlo in fiore” u Agriđentu, na Siciliji, jer su proglašeni za najbolji igrački ansambl. Osim ove glavne, na prestižnoj smotri koja se održava već 75 godina, osvojili su i specijalnu nagradu „Dario Daniele“ u kategoriji za najbolju tačku na […]
The post Folklorci iz Bubušinca uspešni u Italiji .
Članovi Kulturno-umetničkog društva “Bubušinac” iz Bubušinca kod Požarevca, postigli su izuzetan uspeh na Svetskom festivalu folklora “Mondorlo in fiore” u Agriđentu, na Siciliji, jer su proglašeni za najbolji igrački ansambl.
Osim ove glavne, na prestižnoj smotri koja se održava već 75 godina, osvojili su i specijalnu nagradu „Dario Daniele“ u kategoriji za najbolju tačku na festivalu.
-Organizator nas je izabrao za takmičarsku konkurenciju na osnovu prijave, fotografija i snimaka, jer je smatrao da zadovoljavamo njihove visoke kriterijume, kao što su obavezan orkestar, kvalitet ansambla, raznovrsnost i trajanje programa. Osvojili smo dva priznanja i veoma smo ponosni što smo uspešno predstavili svoju zemlju, grad, i malo mesto iz koga dolazimo – rekao je Nikola Tomić, umetnički rukovodilac ansambla.
Na festivalu, na kojem su učestvovale folklorne grupe iz 30 država sa nekoliko kontinenata, članovi KUD „Bubušinac“ imali ...