RFZO: Nema nestašice antibiotskih sirupa, za sinacilin adekvatna zamena

Nestašice antibiotskih sirupa u Srbiji nema, a kada je u pitanju sinacilin postoji problem godinu dana unazad u proizvodnji, ali za njega postoje adekvatne zamene, rekla je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić. Ona je za Tanjug istakla da je u decembru zbog porasta broja infekcija došlo i do porasta potrošnje […]
The post RFZO: Nema nestašice antibiotskih sirupa, za sinacilin adekvatna zamena .
Nestašice antibiotskih sirupa u Srbiji nema, a kada je u pitanju sinacilin postoji problem godinu dana unazad u proizvodnji, ali za njega postoje adekvatne zamene, rekla je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.
Ona je za Tanjug istakla da je u decembru zbog porasta broja infekcija došlo i do porasta potrošnje svih antibiotskih sirupa.
„Problem sa sinacilinom je u proizvodnji u Galenici i niko se nije žalio, jer postoje zamene. Međutim kako je povećan broj respiratornih infekcija u decembru je krenula priča oko sinacilina, mi smo uvezli dodatne količine i imamo 150 hiljada pakovanja svih antibiotskih sirupa. Mesečna potrošnja je oko 40 – 50 hiljada i jasno je da imamo dovoljno zaliha za tri meseca”, rekla je Škodrić.
Direktorka RFZO podseća da postoje adekvatne zamene, te da se ...