Na pružnim prelazima strada najčešće lokalno stanovništvo

Prošle godine je čak 17 osoba stradalo na otvorenoj pruzi ili zbog dodira sa kontaktnom mrežom, kažu u “Infrastrukturi železnice Srbije”. Stanisavljević navodi i da je na pružnim prelazima od 2000. do danas, u 97 odsto slučajeva odgovornost za nesreću bila na vozačima drumskih vozila. Nisu poštovali propise i to se često tragično završava, rekao […]
The post Na pružnim prelazima strada najčešće lokalno stanovništvo .
Prošle godine je čak 17 osoba stradalo na otvorenoj pruzi ili zbog dodira sa kontaktnom mrežom, kažu u “Infrastrukturi železnice Srbije”.
Stanisavljević navodi i da je na pružnim prelazima od 2000. do danas, u 97 odsto slučajeva odgovornost za nesreću bila na vozačima drumskih vozila. Nisu poštovali propise i to se često tragično završava, rekao je Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije.
“Naše statistike pokazuju da na putnim prelazima strada lokalno stanovništvo, oni nisu iznenađeni putnim prelazima i da u određeno vreme idu vozovi, zato apelujemo da se poveća budnost i oprez kod učesnika u saobraćaju. To je potpuno odsustvo opreza i odgovornosti prema sebi, bližnjima i svim drugim učesnicima”, rekao je Stanisavljević.
Na pitanje da li bi rešenje moglo da bude postavljanje većeg broja prelaza, Stanisavljević odgovara da zakon ne dozvoljava prelaze na ...