Pregovarači Srbije i Kosova postigli dogovor

Šef evropske diplomatije Žozep Borel napisao je na Tviteru da su se pregovarači Srbije i Kosova dogovorili o merama da se izbegne dalja eskalacija. “Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila”, dodao je Borel. „Imamo dogovor. Sa velikim zadovoljstvom mogu […]
The post Pregovarači Srbije i Kosova postigli dogovor .
Šef evropske diplomatije Žozep Borel napisao je na Tviteru da su se pregovarači Srbije i Kosova dogovorili o merama da se izbegne dalja eskalacija.
“Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila”, dodao je Borel.
„Imamo dogovor. Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su se glavni pregovarači Kosova i Srbije, uz posredovanje EU, dogovorili o merama da se izbegne dalja eskalacija i da se u potpunosti koncentrišu na predlog za normalizaciju svojih odnosa“, naveo je Borel na Tviteru.
Borel je zahvalio Miroslavu Lajčaku na „napornom radu“ i dodao da će pozvati dve strane da razgovaraju o narednim koracima.
The post Pregovarači Srbije i Kosova postigli dogovor .