Facebook od 1. decembra menja sadržaj na profilima

Facebook uklanja nekoliko polja koja sadrže informacije sa profila, uključujući verske i političke stavove. Facebook je obavestio korisnike da će od sledećeg meseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila. Ta polja obuhvataju verske stavove, političke stavove, adrese i polje “zainteresovani za”, koje ukazuje na seksualnu orijentaciju korisnika. Promena će stupiti na snagu 1. decembra. […]
The post Facebook od 1. decembra menja sadržaj na profilima .
Facebook uklanja nekoliko polja koja sadrže informacije sa profila, uključujući verske i političke stavove.
Facebook je obavestio korisnike da će od sledećeg meseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila. Ta polja obuhvataju verske stavove, političke stavove, adrese i polje “zainteresovani za”, koje ukazuje na seksualnu orijentaciju korisnika.
Promena će stupiti na snagu 1. decembra. Portparol kompanije rekao je da je razlog promene da se društvena mreža učini lakšom za korišćenje.
“Kao deo naših napora da učinimo Facebook lakšim za navigaciju i korišćenje, uklanjamo nekoliko polja profila: zainteresovani za, religijski stavovi, politički stavovi i adresa. Šaljemo obaveštenja ljudima koji su popunili ova polja, obaveštavajući ih da će biti uklonjena”, navedeno je u saopštenju kompanije.
Obaveštenje ukazuje na to da će ostale informacije korisnika ostati na njihovim profilima, zajedno sa ostatkom njihovih kontakt i osnovnih ...